igorKnovo

Igor Koruga

Igor Koruga radi kao samostalan umetnik u oblasti izvođačkih umetnosti (savremeni ples i koreografija). Diplomirao je na master studijama iz etnologije i antropologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kao i na odseku Solo/Dance/Authorship na Univerzitetu umetnosti i Edukativnom Plesnom Centru (HZT) u Berlinu.

Igor je član STANICE od 2006.godine. Učestvovao je do sada u više umetničkih projekata i  van-institucionalnih edukativnih platformi lokalno, regionalno i u inostranstvu (TASK/Zagreb, Summer Coaching programme/Brussels, FastForward/Belgrade/Skopje, KulturKontakt Austria, Temporaries/Belgrade & TanzFabrik Berlin/APAP network, Resonance/Belgrade&Poznan itd.). Do sada je bio stipendista plesnih edukativnih programa i platformi Nomad Dance Academy i DanceWeb, kao i plesne stipendije Kancelarije Gradonačelnika Berlina. Sarađivao je sa brojnim lokalnim i internacionalnim organizacijama: Cedeum (RS), REX Culture centre (RS) TkH (RS), Weld (SE), Workspace Brussels (BEL), Lokomotiva (MK), Brainstore Project (BUL), Trafo (HU), ProHelvetia (POL). Kao izvođač i koreograf radio je u okviru raznih pozorišta i kulturnih institucija –  Narodno Pozorište, Beograd / BITEF Teatar, Beograd / Dansens Hus, Stockholm / Tanz Quartier i Museum Quartier, Beč / Trafo, Budimpešta / DOCK 11, Berlin / Uferstudios, Berlin / HAU, Berlin itd.

Svoje umetničke interese usmerava ka primeni koreografije kao sredstva za propitivanje različitih društvenih fenomena, vrednosti, odnosa, struktura i ideologija.

www.igorkoruga.com :: igorkoruga@gmail.com

PROČITAJTE: