Akademie Schloss Solitude Photo

Otvoreni poziv za rezidencijalni program Schloss Solitude u Štutgartu 2024.

U saradnji sa Akademijom Schloss Solitude iz Štutgarta, Stanica Servis za savremeni ples poziva umetnike/umetnice,  kustose/kustoskinje i teoretičare/teoretičarke iz Srbije da se prijave za tromesečni rezidencijalni program u periodu od septembra do novembra 2024. godine. Poziv se odnosi na sve one koji se bave savremenim plesom, izvođačkim umetnostima i performansom.

Ova dugoročna saradnja omogućava Stanici da podrži umetnike i druge profesionalce koji rade u polju savremenog plesa od 2015. godine, od kada su na ovom rezidencijalnom programu bili 6 umetnica i umetnika, 1 producentkinja i 3 teoretičarke iz naše zemlje. U istom periodu, kroz program razmene, iz mreže Schloss Solitude u Beogradu je boravilo 8 umetnika.

Akademija Schloss Solitude je osnovana 1990. godine kao mesto susreta stvaralaca iz različitih oblasti umetnosti i nauke koje omogućava prostor i vreme za istraživanja, preispitivanja, otkrivanja, ali i međusobno upoznavanje, susrete i saradnje onih autora i autorki koji tamo borave. Posebna karakteristika ovog programa je u tome što on omogućava dugoročnu saradnju sa svim svojim rezidentima koji dolaze iz čitavog sveta, funkcionišući kao mreža.

Rezidencija traje 3 meseca tokom koje rezident-kinja dobija smeštaj, prostor za rad, pokrivene putne toškove, stipendiju od 1.000 evra mesečno i produkcioni budžet od 2.000 evra.

Prijava treba da bude na engleskom jeziku i da sadrži :

  • CV sa podacima o dosadašnjem umetničkom / kustoskom / teorijskom radu,
  • Predlog projekta na kome će se raditi tokom boravka u Štutgartu,
  • Predlog saradnje sa Stanicom ili povezivanje sa nekim od Staničinih programa.

Prijave treba poslati na adresu stanica.info@gmail.com do 31. januara 2024. godine.

PROČITAJTE: