OGMEDI UDE 3 4 portrait by Bill Wadmen 2

PUZZLE #8: Prijavite se za plesno-koreografsku radionicu sa Ogemdi Ude iz Njujorka

Sa zadovoljstvom objavljujemo poziv za plesače, plesačice, koreografkinje i koreografe da se prijave za radionicu koju će voditi plesna i interdisciplinarna umetnica Ogemdi Ude iz Njujorka. Radionica će se održati od 2. do 6. aprila, od 16:00 do 20:00 časova na Maloj sceni Kulturnog centra Magacin.

Ova radionica se održava u okviru obrazovnog programa PUZZLE#8 i predstavlja jedinstvenu priliku za praktičarke i praktičare plesa da se upoznaju sa novim pristupima pokretu i koreografiji koji obuhvataju improvizovane skorove, igre memorije i alate koji će nas navesti da stvorimo nešto iz naših iščašenih sećanja. Takođe ćemo koristiti težinu, napetost, odskok, brzinu i čvrstoću da napravimo kompleksne koreografije iz praznih početaka.

OGMEDI UDE portrait by Bill Wadmen
Photo: Bill Wadmen

Ogemdi Ude se bavi performansom, tekstom i interdisciplinarnim praksama. U svom radu fokusira se na nasleđe i budućnost crnkinja, tugu i sećanje. Koristi pokret i glas kao oruđe za iskopavanje ličnih i sociokulturnih narativa, kao i za obradu tuge. Zanima je kako tražimo objektivnu „istinu“ da bismo opravdali tugu; zašto tražimo dokaze o našem odnosu prema onome što smo izgubili. Svojim radom pokušava da osigura dobrobit crnih, smeđih, fem i queer zajednica. Između ostalog, radi i kao dula, pružajući podršku pre, tokom i posle porođaja.

Njen rad predstavljen je u Gibney, Danspace Project, Abrons Arts Center, BRIC, ISSUE Project Room, Recess Art, BAX, CPR, Movement Research at the Judson Church, Streb Lab for Action Mechanics, kao i na BAM-ovom festivalu DanceAfrica. Ogemdi je predavala je na The New School, Princeton University, Sarah Lawrence College, MIT i University of the Arts. Diplomirala je engleski jezik, ples i pozorište na univerzitetu Princeton.

Više o radu Ogemdi Ude možete da pronađete ovde.

Zainteresovani učesnici su pozvani da se prijave putem e-maila na adresu stanica.info@gmail.com na koju treba poslati kratku biografiju, i to do 30. marta.

Radionica je besplatna, a realizuje se u saradnji sa movement research iz Njujorka i uz podršku programa GPS/Global Practice Sharing i fonda Trust for Mutual Understanding. 

Broj mesta je ograničen, stoga molimo zainteresovane da se blagovremeno prijave kako bi osigurali svoje mesto. 

Radujemo se novom plesnom ciklusu!

PROČITAJTE: