Photo of Anne Lise Le Gac performance

#StationOne – Anne Lise Le Gac & Anat Bosak u Stanici

U okviru projekta apap – Feminist Futures, Stanica će ugostiti dve umetnice iz Francuske, Anne Lise Le Gac koja je i apap umetnica, i njenu saradnicu, Anat Bosak.
Anne Lise i Anat biće na rezidencijalnom programu StationOne u Magacinu između 15. i 25. marta gde će nastaviti da rade na svom saradničkom projektu DOPA. DOPA, što je skraćenica za dopamin, je rad u nastajanju u kome se susreću različiti formati i pristupi: tap dance, digitalna odbrana, DIY procedure, sabotaža, slobodan pristup, trap, sajberfeminizam, peer to peer…

Photo of Anne Lise Le Gac performance
Photo of Anne Lise Le Gac performance

Anne Lise Le Gac živi u Francuskoj. Studirala je na Umetničkoj školi u Strazburu od 2003. do 2008. godine, gde se fokusirala na umetnost performansa. Završila je master program performansa ESSAIS na CNDC Angers 2013. godine. 2014. je radila sa koreografkinjom Klaudijom Trioci. Od 2015. godine je ko-organizatorka festivala performansa OKAY CONFIANCE koji je nedavno održan u La Ferme du Buisson (Pariz). U maju 2019. godine je predstavila projekat performansa DUCTUS MIDI u saradnji sa umetnikom i muzičarem Arturom Šambrijem na Kunstenfestivaldesarts u Briselu. Njen najnoviji rad je kreacija La Caresse du Coma ft. IOLO u saradnji sa muzičarem Loto Retina.

Anat Bosak je završila je master studije koreografije na ICI – Centre choregraphique national u Monpeljeu kod Kristijana Rica (Christian Rizzo) i živi i radi u Parizu.

PROČITAJTE: