USKORO / COMING SOON!

STANICA LOGO PINK HOLLOW

Aktuelno: posao u Stanici!
Tražimo novog saradnika/cu!

Novo iz Stanice

Cherleaders photo by Dieter Hartwig 4

Radical Chearleading

Razvijeno delovanjem queer feminističkih aktivistkinja 1990-ih godina, takozvano „radikalno navijanje“ kombinuje nenasilnu, direktnu akciju sa pozorišnim elementima. “Radical Cheerleading” u Bitef Teatru 24. maja u 20:00!
Photo: Nude people embracing each other

UNSTABLE COMRADES

Predstava UNSTABLE COMRADES kritički ispituje različite mehanizme normativizacije, opresije i eksploatacije u sferama ličnog – npr. rod, seksualnost, želja, osećanja, telo – u kojima se kapitalizam, patrijarhat i drugi sistemi represije danas ukrštaju i međusobno deluju.
Photo of Anne Lise Le Gac performance

#StationOne – Anne Lise Le Gac & Anat Bosak u Stanici

U okviru projekta apap – Feminist Futures, Stanica će ugostiti dve umetnice iz Francuske, Anne Lise Le Gac koja je i apap umetnica, i njenu saradnicu, Anat Bosak.Anne Lise i Anat biće na rezidencijalnom programu StationOne u Magacinu između 15. i 25. marta gde će nastaviti da rade na svom…
Posao u Stanici grafika

PAŽNJA, PAŽNJA! Posao u Stanici!

Tražimo novog saradnika/cu! Stanica Servis za savremeni ples otvara konkurs za saradnika na poziciji FINANSIJSKOG MENADŽERA sa pola radnog vremena. Naš saradnik za finansije treba da ispuni sledeće uslove: ima iskustvo rada u polju kulture, poželjno i u civilnom sektoru, ima iskustvo rada na evropskim i drugim međunarodnim projektima, poznaje…
Akademie Schloss Solitude Photo

Otvoreni poziv za rezidencijalni program Schloss Solitude u Štutgartu 2024.

U saradnji sa Akademijom Schloss Solitude iz Štutgarta, Stanica Servis za savremeni ples poziva umetnike/umetnice,  kustose/kustoskinje i teoretičare/teoretičarke iz Srbije da se prijave za tromesečni rezidencijalni program u periodu od septembra do novembra 2024. godine. Poziv se odnosi na sve one koji se bave savremenim plesom, izvođačkim umetnostima i performansom…

AKTUELNO

PUZZLE #7

Puzzle#7 je novi ciklus u okviru platforme Puzzle koji istražuje sistematičnu razmenu znanja i iskustava između generacija afirmisanih koreografa i teoretičara i mlađih umetnika, i predstavlja otvoreni, eksperimentalni i uključujući model obrazovanja.

NOVO:

(Non)Aligned
Movements

NAM 1 optimized

AKTUELNO

PUZZLE 8

NOVO

Non ALigned Movements Logo

NEDAVNO:

Kondenz 2022

Kondenz 2022 banner 1920x600px

Aktuelno: Kondenz 2023

Arus Femia, foto Luka Knežević Strika

Kondenz 2023, dan devet: ARUS Femia

Kondenz 2023 je zatvoren fantastičnim razgovorom “ARUS Femia – Conference Series” u Muzeju afričke umetnosti koji se bavio ulogom žena u ruralnim predelima u očuvanju genetskog, botaničkog, ljudskog i kulturnog nasleđa, a zatvoren je naravno žurkom. Hvala i vidimo se sledeće godine!
Repertorio No.2, foto Vladimir Opsenica

Kondenz, dan osmi: teorija i praksa

Osmog dana Kondenza ponovo su sa nama bili učesnici StationOne rezidencije Neto Machado i Jorge Alencar, a festivalski program je zatvoren performansom “Repertorio No.2” mladih brazilskih umetnika Davija Pontesa i Wallacea Ferreire.
Necropolis, foto Luka Knežević Strika

Kondenz, sedmi dan: O istorijama

Dan je počeo performansom “Necropolis” koreografa i performera Arkadija Zaidesa u Centru za kulturnu dekontaminaciju koji je zatekao publiku Kondenza, dok je “Želja da se napravi čvrsta istorija završiće se neuspehom” Igora Koruge završila sa ovacijama u Bitef teatru.
33 ph vladimir opsenica KONDENZ Festival NEUT Hiljadu i druga noc DSC 0215

Kondenz, dan peti: Neut & Zrinka Užbinec

Peti dan ovogodišnjeg izdanja Kondenza počeo je radionicom Zrinke Užbinec „Koreografije slatkosti–nasilja”. dok je plesni kolektiv NEUT, uz pomoć kamernog ansambla MONK, izveo performans “1002. noć” u galeriji ArtGet Kulturnog centra Beograda.
OmniToxica foto LK Strika 10

Kondenz, dan četvrti: od knige do haosa

Tačno na pola festivala ekipa umetnica pod vođstvom Paule Chaves Bonille angažovala je publiku u Centru za kulturnu dekontaminaciju nakon rusvaja zvanog “Omni Tóxica”. Dan je počeo predstavljanjem knjige “Systering: Practicing feminist governance” u Magacinu sa ekipom programa Critical Practice (Made In Yugoslavia).
Kondenz 2023 Es un no parar foto L K Strika 28

Kondenz, treći dan: publika na sceni

Trećeg dana Kondenz festivala publika je u foajeu Malog pozorišta “Duško Radović” probala da u sedam minuta uradi ono što su Dario Barreto Damas i Zrinka Užbinec izvodili sat vremena. U magacinu, novo izdanje Feminističke škole.

Nedavno – KONDENZ 2023

O Stanici