USKORO / COMING SOON!

STANICA LOGO PINK HOLLOW

Aktuelno: posao u Stanici!
Tražimo novog saradnika/cu!

Novo iz Stanice

Posao u Stanici grafika

PAŽNJA, PAŽNJA! Posao u Stanici!

Tražimo novog saradnika/cu! Stanica Servis za savremeni ples otvara konkurs za saradnika na poziciji FINANSIJSKOG MENADŽERA sa pola radnog vremena. Naš saradnik za finansije treba da ispuni sledeće uslove: ima…
Arus Femia, foto Luka Knežević Strika

Kondenz 2023, dan devet: ARUS Femia

Kondenz 2023 je zatvoren fantastičnim razgovorom “ARUS Femia – Conference Series” u Muzeju afričke umetnosti koji se bavio ulogom žena u ruralnim predelima u očuvanju genetskog, botaničkog, ljudskog i kulturnog…
Repertorio No.2, foto Vladimir Opsenica

Kondenz, dan osmi: teorija i praksa

Osmog dana Kondenza ponovo su sa nama bili učesnici StationOne rezidencije Neto Machado i Jorge Alencar, a festivalski program je zatvoren performansom “Repertorio No.2” mladih brazilskih umetnika Davija Pontesa i…

AKTUELNO

PUZZLE #7

Puzzle#7 je novi ciklus u okviru platforme Puzzle koji istražuje sistematičnu razmenu znanja i iskustava između generacija afirmisanih koreografa i teoretičara i mlađih umetnika, i predstavlja otvoreni, eksperimentalni i uključujući model obrazovanja.

NOVO:

(Non)Aligned
Movements

NAM 1 optimized

AKTUELNO

Puzzle 7 Logo

NOVO

Non ALigned Movements Logo

NEDAVNO:

Kondenz 2022

Kondenz 2022 banner 1920x600px

Aktuelno: Kondenz 2023

Necropolis, foto Luka Knežević Strika

Kondenz, sedmi dan: O istorijama

Dan je počeo performansom “Necropolis” koreografa i performera Arkadija Zaidesa u Centru za kulturnu dekontaminaciju koji je zatekao publiku Kondenza, dok je “Želja da se napravi čvrsta istorija završiće se neuspehom” Igora Koruge završila sa ovacijama u Bitef teatru.
33 ph vladimir opsenica KONDENZ Festival NEUT Hiljadu i druga noc DSC 0215

Kondenz, dan peti: Neut & Zrinka Užbinec

Peti dan ovogodišnjeg izdanja Kondenza počeo je radionicom Zrinke Užbinec „Koreografije slatkosti–nasilja”. dok je plesni kolektiv NEUT, uz pomoć kamernog ansambla MONK, izveo performans “1002. noć” u galeriji ArtGet Kulturnog centra Beograda.
OmniToxica foto LK Strika 10

Kondenz, dan četvrti: od knige do haosa

Tačno na pola festivala ekipa umetnica pod vođstvom Paule Chaves Bonille angažovala je publiku u Centru za kulturnu dekontaminaciju nakon rusvaja zvanog “Omni Tóxica”. Dan je počeo predstavljanjem knjige “Systering: Practicing feminist governance” u Magacinu sa ekipom programa Critical Practice (Made In Yugoslavia).
Kondenz 2023 Es un no parar foto L K Strika 28

Kondenz, treći dan: publika na sceni

Trećeg dana Kondenz festivala publika je u foajeu Malog pozorišta “Duško Radović” probala da u sedam minuta uradi ono što su Dario Barreto Damas i Zrinka Užbinec izvodili sat vremena. U magacinu, novo izdanje Feminističke škole.
ph vladimir opsenica KONDENZ I need a new body DSC 9946

Kondenz, dan drugi: trostruki program

Prvi susret sa (Non)Aligned Movements programom na ovogodišnjem Kondenzu odigrao se sinoć (28. oktobra) u Centru za kulturnu dekontaminaciju kroz predstavu “I Need A New Body”. Predstavi su prethodili Feministička škola sa Anom Dubljević i “audio-šetnja Terra Nullius” sa Paulom Diogo.
Kondenz Terra Nullius odlozeno 3

Kondenz, uvod: “Terra Nullius” druženje

Kondenz festival je otvoren juče, sasvim neočekivano. Nakon što smo dobro pokisli, složili smo se da audio-šetnju Paule Diogo “Terra Nullius” odložimo za danas u 17:30, a prisutne goste i umetnike ugrejemo u obližnjoj “Vodenici” uz priče umetnice iz Portugala.

Nedavno – KONDENZ 2023

O Stanici