identityNEW

IDENTITY.MOVE!

IDENTITY.MOVE! nudi transnacionalnu platformu za teorijsko i umetničko istraživanje u oblasti savremenog plesa i srodnih izvođačkih umetnosti, fokusirajući se na ,,Istočni pojas” Evropske unije, odnosno zemlje od Baltičkog mora do Mediterana.
IDENTITY.MOVE! daje forum za razmenu i umetničku produkciju mladim umetnicima i kustosima uključenih zemalja i na taj način povezuje lokalne scene i iskustvo protagonista zapadne i južne Evrope.

Ciljevi IDENTITI.MOVE! su:

→ da pokrene debatu o pitanjima identiteta u savremenom plesu i srodnim izvođačkim umetnostima u istočnom pojasu Evropske unije.

→ da podstakne umetnike iz istočnog pojasa Evropske unije da započnu umetničko istraživanje/aktivnosti na temu identiteta i da im pruži odgovarajuće profesionalne uslove rada, potrebno znanje i umetnički trening.

→ da integriše profesionalce iz oblasti plesa (umetnici , naučnici, kritičari) Istočnog pojasa u Evropsku uniju putem istraživanja, radionica i konferencija.

→ da doprinese razvoju novog jezika savremenog plesa u istočnom pojasu Evropske unije.

→ da dele znanje: projekat promoviše interkulturnu i interdisciplinarnu razmenu među protagonistima iz 15 različitih zemalja EU (profesionalaca, umetnika, naučnika, kritičara) kroz pružanje platforme za stalni dijalog o pitanjima identiteta.

→ da se uspostavi veza između teorijskog diskursa i prakse savremenog plesa.

IDENTITY.MOVE! je projekat saradnje koji koordinira Goethe-Institut u Varšavi u saradnji sa Centrom za kulturu Lublin, Os Motus Prag i Državnom školom plesa u Atini, plus 14 pridruženih lokalnih partnerskih institucija u 14 evropskih zemalja. Projekat je finansiran uz podršku Evropske komisije.

Stanica je u ovaj projekat uključila Anu Dubljević, koreografkinju i Milana Markovića, dramaturga.

PROČITAJTE: